Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@05:39:40 GMT

اینجا شعله‌های امیکرون روز به روز زبانه می‌کشد

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۱۴۹۵۴

اینجا شعله‌های امیکرون روز به روز زبانه می‌کشد

به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، آنچه از زمان شیوع ویروس کرونا به اثبات رسیده رفتار غیرقابل پیش‌بینی آن است، یعنی درست وقتی فکر می‌کنیم همه چیز در کنترل است، جهشی جدید از ویروس شناسایی می‌شود که قدرت سرایت پذیری بیشتری دارد و همه معادلات را به هم می‌ریزد.

در استان سیستان و بلوچستان که از نظر شرایط جغرافیایی متفاوت و هم مرز با دو کشور افغانستان و پاکستان است، برنامه‌ریزی‌ها باید به گونه‌ای باشد که از غافلگیر شدن‌مان جلوگیری کند و مجددا در شرایطی قرار نگیریم که مجبور باشیم با هزینه بالا آن تبی که در زمان دلتا به سراغ جامعه آمد را کنترل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقداماتی نظیر کنترل مرزها، اعلام رنگبندی شهرها با معیار درست،‌ کنترل و کاهش تجمعات، واکسیناسیون و تقویت ارزیابی افراد از طریق اخذ تست،‌ تسریع تعیین الگوی ژنتیکی ویروس کووید۱۹، ایجاد نظام مدون مراقبت ژنومیک از اهمیت بالایی دارد.

واکسن کرونا ابزاری موثر، در دسترس و ارزان برای کاهش موارد ابتلا، بستری و مرگ ناشی از کروناست، بررسی سوابق واکسیناسیون بیماران کرونایی با وضعیت بالینی وخیم و فوت شدگان طی ماه‌های اخیر به خوبی نشان دهنده عدم واکسیناسیون این افراد است، بنابراین تکلیف مشخص بوده و اثربخشی واکسیناسیون کاملا مشهود است.

اما... در شرایط کنونی شعله های امیکرون روز به روز زبانه می کشد به طوریکه در هفته گذشته  تعداد موارد مثبت جدید به نسبت هفته قبل از آن با 475 درصد افزایش به 5 هزار و 923 نفر رسید  که تعداد موارد مبتلا به کرونا 4 هزار و 889 نفر بیشتر از مدت مشابه در هفته قبل ازآن بود.

همچنین  تعداد موارد بستری نیز 250 درصد افزایش داشت و موارد فوت نیز در هفته منتهی به شنبه 16 بهمن ماه نسبت به هفته قبل از آن 7 نفر افزایش داشته است.

در تابستان و همزمان با موج قبلی ویروس کرونا با مشارکت در تزریق دز دوم واکسن کرونا بسیاری از مردم این استان از خطرات دلتا در امان ماندند که با توجه به اعلام دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم اکنون میزان تزریق دز سوم واکسن کرونا در سطح استان 19 درصد است و مشارکت بیشتر مردم در تزریق دز سوم  بیشتر باشد.

آمار واکسیناسیون در سیستان و بلوچستان غیر قابل قبول است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از آمادگی مراکز بهداشتی درمانی برای پذیرش احتمالی بیماران کرونا خبر داد و گفت: آمار واکسیناسیون در استان آمار غیر قابل قبولی است که مردم باید برای حفظ سلامتی خود حتما به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

سید محمد هاشمی شهری می گوید: تاکنون در سطح استان سیستان و بلوچستان 3 میلیون و 497 هزار و 550 هزار دز واکسن کرونا تزریق شده است که از این تعداد تنها 318 هزار و 267 نفر دز سوم را تزریق کرده‌اند و با توجه شدت واگیری اومیکرون لازم است مردم برای دوز سوم مراجعه کنند.

وی ادامه داد: پوشش واکسیناسیون در گروه دانش آموزی 12 تا 18 سال استان نیز 567 هزار و 251 دز است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه تعداد بیماران تنفسی بستری در مراکز درمانی سطح استان نیز افزایش داشته است گفت: درحال حاضر 125 بیمار تنفسی در بیمارستان های استان بستری هستند که بر اساس آزمایشات انجام شده  ابتلای 39 نفر از آنان به کرونا قطعی است.

هاشمی ادامه داد: در 24 ساعت گذشته 2 مورد فوتی در سطح استان سیستان و بلوچستان داشته ایم  که با فوت این دو تعداد کلّ موارد فوت ناشی از بیماری در سیستان و بلوچستان به  2675 نفر رسیده است.

با توجه به قدرت سرایت بالای امیکرون این سوش به نظر می رسد خطرناک تر از دلتا باشد و نباید گول میزان پایین بیماران بستری و بدحال را بخوریم و چند روز آینده قطعا با حجم بسیار بالایی از مراجعات به مراکز درمانی مواجه خواهیم بود و کودکان، افراد سالمند، بیماران خاص، مادران باردار و.. با توجه به سرعت بالای انتشار سوش امیکرون در امان نخواهند بود.

 

وی با بیان اینکه موج جدید با سویه امیکرون در حال اوج گرفتن در سطح استان است گفت: با توجه به قدرت سرایت بالای امیکرون این سوش به نظر می رسد خطرناک تر از دلتا باشد و نباید گول میزان پایین بیماران بستری و بدحال را بخوریم و چند روز آینده قطعا با حجم بسیار بالایی از مراجعات به مراکز درمانی مواجه خواهیم بود و کودکان، افراد سالمند، بیماران خاص، مادران باردار و.. با توجه به سرعت بالای انتشار سوش امیکرون در امان نخواهند بود

 هاشمی افزود:  با رعایت دستورالعمل های بهداشتی، استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی، تهویه مناسب هوا در اماکن عمومی و تکمیل فرآیند واکسیناسیون می توانیم در مقابل این سوش ایمن باشیم.

120  شهر در وضعیت قرمز قرار گرفته اند

وضعیت استان به لحاظ رنگ بندی در بروز رسانی مورخ 16 بهمن ماه وزارت بهداشت، شهرستان نیمروز  در وضعیت آبی و ایرانشهر و بمپور و نیکشهر در وضعیت نارنجی و سایر شهرها در وضعیت زرد می باشند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: موارد ابتلاء به کرونا بصورت انفجاری در حال افزایش است و بر اساس آخرین تغییرات در نقشه رنگ‌بندی کرونا، 120 شهر در وضعیت قرمز قرار دارند.

 سید مهدی طباطبایی گفت: شاهد افزایش انفجاری موارد ابتلاء به کرونا در کشور هستیم و بر اساس آخرین تغییرات در نقشه رنگ‌بندی کرونا، 120 شهر در وضعیت قرمز و فقط هشت شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان روزانه بیش از 1200 نفر به کرونا مبتلاء میشوند و بطور متوسط روزانه 10 نفر بستری می شوند که می تواند خطر ناک باشد.

طباطبایی یکی از راهکارهای پیشگیری از کرونا را افزایش و تکمیل پوشش واکسیناسیون عنوان کرد و افزود: علیرغم تمامی هشدار ها هنوز در استان سیستان و بلوچستان به ایمنی گروهی نرسیده ایم، به تمامی هم استانی های عزیز توصیه می شود نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کنند.

وی بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی تاکید کرد و افزود: در کنار واکسیناسیون کرونا، رعایت دستورالعمل های بهداشتی، استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی مهم است و هر گونه تمجمع می تواند خطر ساز باشد.

وی گفت: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تاکنون بیش از یک میلیون و 200 هزار دوز واکسن تزریق شده و پوشش یک نوبت تزریق در افراد بالای 18 سال به 79 درصد رسیده و بیش از 69 درصد دو نوبت واکسن را دریافت کرده اند و پوشش واکسیناسیون در نوبت سوم به 19درصد رسیده است.

آزمایشگاه‌های زاهدان آماده انجام تست‌های غربالگری کرونا

مدیر امور آزمایشگاه های دانشگاه علوم‌ پزشکی زاهدان هم از انجام بیش از 306 هزار تست سریع و مولکولی کرونا در مناطق تحت پوشش از ابتدای اپیدمی تاکنون خبر داد و گفت: در شبانه روز منتهی به شنبه 16 بهمن ماه، 56 درصد تست های انجام شده مثبت بوده است.

علیرضا سلیمی خراشاد گفت: از مجموع 306 هزار تست، 25 هزار تست توسط بخش خصوصی و بیش از 281 هزار تست توسط بخش دولتی گرفته شده است که از این تعداد 158 هزار تست PCR و 123 هزار تست RDT است.

وی ادامه داد: خوشبختانه با تدابیر اتخاذ شده و پیش بینی های قبلی در حال حاضر مشکلی در زمینه ملزومات مورد نیاز برای آزمایشات RT-PCR و Rapid  test کرونا در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نداریم.

به گفته سلیمی در هفته های گذشته بین 20 الی 30 درصد تست های انجام شده در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مثبت بود این حالی است که در شبانه روز منتهی به شنبه 16 بهمن ماه 56 درصد تست های انجام شده مثبت است.

وی افزود: 4 آزمایشگاه دولتی و 6 آزمایشگاه خصوصی در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، به صورت مستمر در حال انجام تست های غربالگری کرونا هستند.

خدمات دهی مراکز تجمیعی واکسیناسیون در زاهدان

سرپرست مرکز بهداشت زاهدان نیز گفت:  چهار مرکز تجمیعی واکسیناسیون «ولایت»، «استقلال»، «شهید لطیفی» و «۲۲ بهمن» در سطح شهر زاهدان در حال خدمت رسانی می باشند.

سید محمود فاطمی بیان کرد: مرکز واکسیناسیون ولایت و 22 بهمن از ساعت 8:30 الی 19:00 در حال خدمت رسانی به مردم هستند.

وی گفت: مرکز «استقلال» واقع در خیابان باقری ۳۲ و مرکز واکسیناسیون  «شهید لطیفی» واقع در خیابان بعثت نرسیده به تقاطع کوثر صبحها از ساعت ۸ الی ۱۳/۳۰ فعال خواهند بود.

وی همچنین از آغاز واکسیناسیون گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال خبر داد و گفت: از دو نوع واکسن سینوفارم و  پاستوکووک برای این گروه سنی استفاده می شود، لازم است خانواده ها تزریق واکسن در این گروه سنی را جدی بگیرند تا به کاهش شیوع بیماری کمک کند

سرپرست مرکز بهداشت زاهدان با اشاره به شیوع گسترده سوش اُمیکرون، از شهروندان درخواست کرد هرچه سریعتر نسبت به تکمیل نوبت های واکسیناسیون کرونای خود و اعضای خانواده شان اقدام کنند.

آمادگی برای ارائه خدمات به صورت دوشیفت در مراکز غربالگری

معاون فنی مرکز بهداشت زاهدان نیز با بیان اینکه در حال حاضر و بر مبنای شواهد وارد پیک جدید بیماری کووید_19 در زاهدان شده ایم و شهر زاهدان در اپلیکشن ماسک از رنگ آبی به زرد تغییر وضعیت داده است گفت: تعداد موارد ابتلاء و مراجعه به مراکز غربالگری از هفته گذشته رشد صعودی را نشان میدهد.

حمیدرضا پروانه ادامه داد: با توجه به احتمال شیوع گسترده تر بیماری طی روزهای آتی مراکز غربالگری کرونا در سطح شهر زاهدان به صورت دو شیفته آماده خدمت رسانی خواهند بود.

افرادی که تاکنون نسبت به تزریق نوبت دوم و سوم واکسن کرونا اقدام نکرده اند هرچه سریعتر به مراکز تجمیعی و یا پایگاه های منتخب واکسیناسیون مراجعه، با توجه به سرعت همه گیری سویه امیکرون  علاوه بر تکمیل فرآیند واکسیناسیون، رعایت شیوه نامه های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و  استفاده از ماسک مورد تاکید است.

برای پیشگیری از ایجاد موج سنگین و جدید کرونا در استان، مشارکت علما، روحانیون، معتمدین، متنفذین، اصحاب رسانه و همراهی مردم بسیار مهم است و بهداشت و درمان به تنهایی قادر به پیشگیری  و مهار موج جدید نخواهد بود در واقع باید با انجام واکسیناسیون سراسری در وضعیت بهتری قرار گیریم تا  موج بعدی نسبت به موج قبل سبک تر باشد هرچند پرسنل، پزشکان، پرستاران و کمیته‌های علمی در حال آمادگی هستند و با تجربیاتی که از گذشته به دست آمده نگرانی از نظر درمان وجود ندارد.

انتهای پیام/3139

منبع: فارس

کلیدواژه: اومیکرون ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی زاهدان استان سیستان و بلوچستان سطح استان شهر در وضعیت تعداد موارد واکسن کرونا 16 بهمن ماه انجام شده هزار تست تحت پوشش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۴۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد

زی‌سان: این مرد ۷۲ ساله ناشناس زمانی که در سال ۲۰۲۲ و پس از دریافت چندین واکسن کووید، به نوع اومیکرون (Omicron) ویروس کرونا مبتلا شد، دچار نقص ایمنی شدید بود.

به گزارش زی‌سان، از آن زمان، وی در مجموع ۶۱۳ روز تا زمان مرگش در اکتبر سال گذشته، به طور مداوم تستش به ویروس کرونا مثبت بود.
اگرچه موارد بسیار طولانی کووید-۱۹ در گذشته گزارش شده، اما این طولانی‌ترین موردی است که تاکنون وجود داشته است.

در طول ۲۰ ماه عفونت، پزشکان تمام تلاش خود را برای کمک به مرد مسن انجام دادند، اما هیچ نتیجه‌ای حاصل نشد. بدن او حتی با کمک دارو‌های آنتی‌بادی نمی‌توانست پاسخ ایمنی کافی برای مبارزه با ویروس داشته باشد و سال گذشته به دلیل تشدید یک بیماری زمینه‌ای درگذشت.

بیماران مبتلا به “SARS-CoV-۲” معمولاً ویروس را ظرف چندروز یا چند هفته از بین می‌برند، اما در این حالت شدید، عفونت تقریباً دو سال ادامه داشت.

در طول دوره عفونت، پزشکان مکرراً از مرد نمونه‌برداری کردند تا مواد ژنتیکی ویروس کرونا را تجزیه و تحلیل کنند و دریافتند که نوع اصلی Omicron BA۱ در بدن او بیش از ۵۰ جهش داشته است؛ جهش‌هایی که می‌توانستند از سیستم ایمنی بدن انسان فرار کنند.

خوشبختانه، «هیچ انتقال مستندی» از این مرد به سایر اعضای جامعه وجود نداشت، اما این مورد بر خطرات طولانی‌مدت عفونت SARS-CoV-۲ تاکید دارد.

محققان نوشتند: «این مورد بر خطر عفونت‌های پایدار SARS-CoV-۲ در افراد دارای نقص ایمنی تاکید می‌کند، زیرا ممکن است انواع منحصر به فرد ویروس کووید به دلیل تکامل گسترده، درون میزبان ظاهر شود.»

tags # کرونا سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های فرانسه و انگلیس
  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریکا
  • شعله ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاههای آمریکا
  • آخرین جزئیات از آتش سوزی خیابان شهید رجایی/ آتش تحت کنترل است
  • مهار آتش‌سوزی انبار در شهر ری/ از سرایت آتش جلوگیری شد
  • واکسیناسیون موثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقاء سلامت
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • (ویدئو) ربات سگ با قابلیت شعله‌افکنی وارد بازار شد